Skiffa Surfclub

De Skiffa Surfclub biedt volwaardige coaching trajecten aan. Maar ook voor ‘gewone’ surflessen of voor het huren van surfspullen kan je bij ons terecht. Coachingtrajecten Skiffa surfclub x Surfblend Surfschool

Buiten (water) coaching

Surfen vindt plaats in een dynamische omgeving. Je reageert op de elementen, die je constant dwingen te (her)ijken op je kracht, grenzen en ontwikkeling. Tegelijk dien je stevig te staan, anders wordt je omver gespoeld of geblazen. Die dynamiek maakt het een ideale omgeving voor een coachtraject.

Net als in het dagelijks leven is de buitenwereld steeds van invloed op je binnenwereld. Hoe functioneert je hoofd, hart en lijf en in hoeverre zijn zij in verbinding met elkaar? (Body)surfen is lichaamswerk: het dwingt ons even uit of hoofd en in ons lijf te stappen. En zeker voor zovelen van ons die dat lijf eigenlijk meer zouden willen inzetten, en in hun werk en/of privé vooral hun hoofd gebruiken, komt dan al snel het gevoel om de hoek. Frustratie over de (gebrekkige) prestatie of juist het geluk van de sensorische ervaring van de voeten in het zand of een goede golf. Herkenning, erkenning, acceptatie en ontwikkeling: daar ga je aan werken. Binnen en naast het lichaamswerk rond het water gebruiken we methoden uit mindfulness, neurolinguïstisch programmeren (NLP), transactionele analyse (TA) en systemisch werken.

 

  Tarieven individuele coaching i.c.m. waterprogramma
 • Intake van 30 minuten: gratis en vrijblijvend
 • Eén sessie van 2,5 uur: €260
  Strippenkaarten:
 • 3 sessies (7,5u): €750
 • 5 sessies (12,5u): €1.100
 • 8 sessies (20u): €1.500

 

* Een sessie duurt 2,5 uur en betreft een combinatie van oefeningen en watertijd. Prijzen zijn incl. btw

Our Young Talents at Sea

We organiseren rond de deelnemende organisatie en vanuit onze locatie bij Boca Grandi en Surfblend Surfschool te Kijkduin (golf & body)surflessen en buitenwater activiteiten in, met als doel de bevordering van weerbaarheid, zelfbewustzijn en omgevingsbewustzijn bij jongeren.

De nieuwverworven vaardigheden die jongeren opdoen zetten zij vervolgens via vrijwilligerswerk in bij hulpdiensten en andere organisaties die werken rond de zee. Via de koppeling aan andere projecten rond o.a. herstellend verslaafden en kinderen & jongeren in de asielopvang werken we aan ontmoeting en inclusie.

Een traject duurt totaal 80 uur, waarin ook challenges (vrijwilligerswerk) worden uitgewerkt door de scholieren, en reistijd (naar het strand) zit.

Young Water Rats

Iedere week in de zomer wordt de nieuwe generatie watermannen- en vrouwen opgeleid. Kinderen van 6-12 jaar leren al spelend de beginselen van de zeedynamiek, stroming & muien én krijgen les in (body)surfen & lifeguard skills. Ideaal om je kind in de zomer meer comfortabel in de zee te laten worden, of het enthousiasme dat ze op vakantie hebben opgedaan vast te houden. Daarbij leren ze dus een nieuwe surfsport, en leren hoe ze bekwaam en veilig in zeewater plezier kunnen hebben. Daarnaast besteden we aandacht aan het leven in – en om de zee. Het respect en ontzag voor de natuur en het zeeleven volgt dan ook als vanzelf.

We doen dit alles via een uniek sensorisch opgebouwd programma, bij beachclub Boca Grandi te Kijkduin. Check Surfblend Surfschool (linkt naar boekingsformulier YWR) voor actuele data en tijden. Ism Vaaren en Surfblend Surfschool

Tijd & duur

 • Iedere week in juli en augustus. Check het boekingsformulier voor actuele data en tijden.

Voor wie

 • Kinderen van 6 t/m 12 jaar (met zwemdiploma A)
 • Groepsgrootte: 6 – 12 kinderen
 • Maximaal 6 kinderen per instructeur, dus veel persoonlijke aandacht!

Instructeurs

 • Dolf van Muijen, Marcello Verkerk en Ruurd Mosterd

Benodigdheden

 • Je hoeft alleen een handdoek, zonnebrand en badkleding mee te nemen. Wij verzorgen het materiaal (o.a. surfboards en wetsuits). Uiteraard kun je gebruik maken van omkleedhokjes en douches.

Kosten

 • €125 per reeks van 4 lessen
 • Strippenkaart beschikbaar per seizoen 2024